Unde facem vacanța de Paște? Destinații + 7 motive pentru care să mergi în vacanța din aprilie cu AUTORULOTA

vacanta de Paste cu autorulota, vacanta de Paste in Romania

Pentru Români vacanța de Paște are o valoare deosebită. Suntem, fundamental, o țară care îți respectă și iubește tradițiile… și chiar dacă, poate, personal nu cochetezi neapărat cu fenomenul religios, cu siguranță ai avut măcar în copilărie o mamă, bunică sau rudă care ți-a implantat o emoție – cât de mică – raportată la această sărbătoare.

Oricum ar fi, și dacă nu te interesează neapărat să cauți în vacanță tradiții și obiceiuri, poți vrea o evadare. O vacanță în aprilie, când natura se află în cea mai crudă și mai frumoasă etapă a trezirii sale la viață, este o binecuvântare.

De ce să mergi în vacanță în aprilie cu autorulota?

Așadar, ai stabilit că vrei să pleci undeva în vacanță. Vremea este frumoasă, ai concediu câteva zile, totul este super. 

Acum mai rămâne să stabilești unde să mergi. 

Dacă și tu ești o persoană mai neconvențională, sătulă de cazările tradiționale, de aglomerație și de socializare excesivă cu persoane mai puțin cunoscute, atunci probabil că te gândești să te plimbi pe harta AirBNB-ului în căutare de locații în natură (dacă nu cumva ai făcut asta deja).

Dar parcă ar fi destul de plictisitor să stai într-un loc – când vremea e așa frumoasă – și să nu faci nimic deosebit atâtea zile.

Așa că uite de ce să mergi în vacanța de Paști cu autorulota reprezintă o opțiune pe care CHIAR ar trebui să o iei în considerare:

Mobilitate, flexibilitate, liberate

Nu te constrânge nimeni să stai într-un loc, mai ales dacă nu te simți în largul tău.

Nu ți s-a întâmplat niciodată să mergi în vacanță și să ai anumite așteptări care să îți fie distruse? Ori locația nu e ca în poze, ori punctele de interes nu mai par atât de atractive… ori pur și simplu nu e ceea ce ai vrut. Dar mai ai de stat câteva zile că nu vrei să pierzi banii. Așa că rămâi în continuare, sau pierzi niște bani.

Oricum ar fi, dacă pleci în vacanță cu autorulota, nu ai problema asta. Nu îți place locația în care ai campat? Nu e nimic. Te muți.

Plouă și ai parte de vreme urâtă? Poți alerga după soare. Cu siguranță ai în buzunar un telefon inteligent pe care să urmărești vremea în împrejurimi. 

Vrei să faci un grătar? Faci rost de carne sau legume și ai totul la îndemână!

Nu te mai stresezi, nu te mai plictisești. Ești liber!

Costuri reduse

Din fericire periaoda de Paște este considerat extrasezon. Sigur că unele companii care închiriază autorulote au tarife majorate de sărbători, însă dacă alegi să închiriezi de la noi, ai prețuri foarte mici și chiar beneficiezi de oferte (până la 25% discount).

De asemenea, dacă ai început să cauți tarife vacanța de Paște ai observat că în weekendul cu pricina e greu să te apropii de orice cazare. Prețurile sunt exagerate (același lucru se întâmplă și în vacanța de Rusalii, Crăciun sau Revelion). Așa că de multe ori oamenii preferă să rămână acasă ori să meargă la rude numai pentru că nu găsesc nimic pe gustul lor, într-un buget decent.

Așadar, o vacanță cu autorulota în aprilie este mult mai puțin costisitoare chiar decât închirierea unei camere într-o casă modestă, alături de alți turiști. 

Nu mai luăm în calcul faptul că autorulota îți oferă condițiile unui hotel de 4*!

Intimitate

Ai ajuns în acel moment al vieții în care intimitatea este importantă? Sigur că au fost clipe în care ai fi putut petrece alături de necunoscuți fără probleme… în care să cunoști oameni noi era chiar o plăcere… dar probabil că simți că acele clipe aparțin trecutului. Tu cel de acum are nevoie de liniște, de conexiuni adevărate și de timp de calitate cu sine și cu acei câțiva oameni care te cunosc deja. 

Dacă simți asta, atunci sigur vei fi extrem de încântat de ceea ce îți oferă o vacanță cu autorulota. 

Îți voi spune, puțin mai târziu, și care sunt câteva locații din România unde vei putea merge în aprilie cu familia, cu prietenii sau chiar singur să te bucuri de momente de liniște cum nu credeai că se poate… 

… și să te conectezi la tine și la natură, desigur!

Aventură și experiențe de neuitat

Ai văzut Flavors of Romania? Este un documentar tare frumos, disponibil pe Netflix, din care te poți inspira foarte mult cu privire la minunățiile pe care le are țara noastră de oferit. 

Dacă nu te-ai uitat la el, o poți face chiar în vacanță, pe smart TV-ul din autorulota noastră (pentru că primești acces gratuit la internet 4G și Netflix, cadou).

În orice caz, România chiar este o țară care îți poate satisface absolut orice curiozitate, când vine vorba despre aventură.

Vrei să mergi la pescuit în Dunăre, să faci parasailing sau să te dai pe tiroliană? Poți alege cu încredere ca destinație Dobrogea. Și partea bună e că dacă mergi cu autorulota le poți face pe toate într-o zi (sau două, ca să nu fi chiar epuizat).

Vrei Hiking, cățărări pe trasee montane, SkyRush Paragliding, zbor tandem și alte aventuri extreme? Zona Brașovului abia te așteaptă!

Ideea este că dacă ai camera de hotel după tine, totul este mult mai plăcut. Poți să te bucuri de mult mai multe activități decât dacă ești dependent de o locație în jurul căreia trebuie să îți gândești activitățile!

Fotografii excepționale

Indiferent că ești fotograf profesionist sau pur și simplu ai o cameră bună la telefon și îți place să imortalizezi clipele, află că luna aprilie este AUR când vine vorba despre cadre în natură. 

Pe lângă faptul că te bucuri de o ședință foto extrem de bine iluminată, ai parte și de o adevărată simfonie a simțurilor. 

Mergi într-o livadă pentru câteva cadre… și te vei îndrăgosti de bogăția mirosurilor.

Chiar și marea este extrem de prietenoasă în această perioadă cu turiștii care vor amintiri de calitate. 

Ca să nu mai spunem de verdele dealurilor de Vest și de animalele tinere care zburdă libere, pline de viață, pe pășune.

România are cele mai frumoase culori, așa că dacă îți place să le surprinzi, este clar că nu există niciun alt mod mai bun de a petrece vacanța de Paște, decât la vânătoare de peisaje incredibile, cu autorulota!

Timp de calitate în familie / cu prietenii

Viața de adult are beneficiile ei, desigur. Dar parcă nu este atât de frumoasă pe cât îți imaginai când erai copil și te grăbeai să crești. Din păcate există niște legi naturale care spun că lucrurile trebuie să se afle mereu în echilibru, iar asta înseamnă că pentru a avea ceva… trebuie să sacrifici altceva.

Ai bani, nu ai timp. Ai timp… nu ai bani. Ai și timp și bani… nu ai sănătate. Sau inspirație. Sau ceva.

Oricum, ideea este că dacă și tu ești un om preocupat de a face ceva cu viața sa, mai mult ca sigur ți s-a întâmplat să realizezi că nu reușești să petreci atât de mult timp cu familia pe cât ai vrea. Sau poate nu este chiar atât de calitativ. 

Mulți părinți ocupați să le asigure copiilor un trai decent realizează că nu își cunosc cu adevărat progeniturile. Și de aici apar multe frustrări.

Mulți parteneri ocupați de a avea un nivel de trai cât mai bun realizează după un timp că se înstrăinează și se pierd. Pe sine și pe celălalt.

Așa că dacă și tu vrei să petreci timp autentic, să te întorci la esența ta, să te reconectezi la familie sau la prieteni, atunci vacanța din aprilie a venit la fix!

Fără grija bagajelor

În orice vacanță ai merge cu mașina, o problemă o reprezintă depozitarea bagajelor. Dacă ești singur poate că nu te afectează atât de tare, dar dacă ai o familie cu doi copii, ai mai investit și în niște scaune care să îi protejeze de orice accident (implicit ți-au ocupat toată bancheta din spate) și mai ai și jucării de luat după tine… atunci probabil că te gândești că e mai bine să stai acasă și să amâni vacanța pentru când vor fi ei mai mari și va fi mai ușor.

Ei bine, dacă mergi cu autorulota problema aceasta dispare. Ai spațiu suficient de depozitare. Poți lua orice ai nevoie… și lucruri în plus. 

Trotinete, cărucioare, biciclete, păpuși, jocuri de societate, mingi… orice! 

În plus, nu te mai lupți să faci „loc la picioare” sau te miri pe unde pentru geanta frigorifică! Poți avea apă și bere la rece, în frigider!

Așa-i că vacanța sună deja foarte bine? De ce să mai amâni? 

Dacă te-ai hotărât, poți citi și articolul Prima dată în vacanță cu autorulota: 7 lucruri de care să ții cont înainte de a porni la drum.

Cele mai pitorești destinații pentru vacanța de Paște cu rulota

Și pentru că ți-am expus câteva din cele mai importante motive pentru care se justifică să mergi în vacanța de primăvară cu autorulota prin România, acum uite și câteva destinații care sigur te vor încânta (în funcție de nevoile tale):

Destinații pentru un Paște tradițional în România

Dacă îți dorești să explorezi cele mai incredibile tradiții românești și să te conectezi la sângele strămoșilor noștri, atunci poți alege una din următoarele destinații:

 1. Maramureș
 vacanta de Paste in Maramures

Când ai tradiții și Paște în aceeași propoziție… e greu să nu îți fugă mintea în Maramureș! Oamenii de aici chiar știu să te facă să simți spiritul sărbătorilor creștine. Indiferent că alegi să mergi la Săpânța, în Baia Sprie sau la Breb, vei descoperi o mulțime de lucruri deosebite referitoare la tradițiile și obiceiurile din țara noastră.

Așadar, dacă ești în căutarea unei vacanțe de Paște cu adevărat autentică și 100% Românească, atunci e clar că trebuie să mergi cu autorulota în Maramureș!

 1. Țara Moților

Munții Apuseni reprezintă un alt ținut plin de istorie, cultură și tradiție, de unde nu poți pleca fără o experiență înălțătoare. Tradiții precum „păzitul toacei” sau „pușcatul cu carbit” încă se mai păstrează. Așa că dacă vrei o experiență unică, poți merge în zona Roșiei Montane sau Câmpeni.

 1. Moldova

Spiritualitatea se află la ea acasă și în țara lui Ștefan cel Mare. Poți merge în vacanța de Paști cu autorulota în zona Rădăuțiului, să vizitezi mănăsitirile Sucevei și să vezi ce înseamnă tradițiile de sărbători în Moldova.

Destinații pentru relaxare și reconectare la natură

Dacă în vacanța de primăvară vrei să te relaxezi, să te conectezi la natură, să faci un grătar și să te bucuri de viață fără prea multe complicații atunci sigur vei găsi ceea ce îți dorești printre următoarele destinații:

 1. Munții Apuseni – Râmeț
 2. Transalpina – Obârșia Lotrului
 3. Uricani – Hunedoara
 4. Lunca Bradului – Mureș
 5. Piatra Craiului – Brașov
 6. Breb – Maramureș
 7. Roșia – Bihor
 8. Poiana Horea – Alba
 9. Zanoaga – Dâmbovița
 10. 2 mai – Constanța

Vezi și Top 7 locații de campare cu rulota în România pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață!


Sigur, lista poate continua la nesfârșit. Țara noastră chiar are ce oferi și este și păcat să nu o explorezi! Așa că dacă ai decis să mergi în vacanța de Paște cu autorulota, găsești cea mai bună ofertă pe Camperfy!

Distribuie:

Facebook
Email
Pinterest
WhatsApp

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cuprins

Articole asemănătoare

Ia-ți VOUCHERUL de 10% reducere!