TOP 7 locații de campare cu rulota în România pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață!

concediu cu autorulota

Vacanțele cu autorulota au prins tot mai mult avânt în ultima perioadă. Și era și normal, având în vedere evenimentele recente (pandemie, amenințate de război) care fac tot mai mulți români să realizeze cât de valoroasă este libertatea. 

Astfel, în momentele în care opțiunile de călătorie sunt limitate și când distanțarea socială s-a transformat într-un stil de viață impus, călătoriile cu autorulota reprezintă singura soluție pentru a putea avea o vacanță lipsită de griji și plină de experiențe autentice.

În plus, într-o țară atât de frumoasă și de ofertantă precum România, este și păcat să nu profiți pentru a o vizita, a te încărca din energia inepuizabilă a naturii și a te deconecta de stresul cotidian.
Așadar, indiferent că este prima dată când alegi să mergi în concediu cu autorulota sau ești deja veteran, uite câteva destinații (locuri de campare) care sigur te vor încânta, indiferent că îți dorești să te bucuri de natură sau ești în căutare de experiențe inedite:

Transfăgărășan – Bâlea Lac

Camping Transfagarasan, camping Balea Lac

Nu poți să fii din România, să ai permis și să nu fi visat măcar o dată să conduci pe acest drum de renume internațional: Transfăgărășanul. 

Totuși, nu este vorba numai despre traseul plin de curbe care fac șofatul o reală plăcere și provocare, deopotrivă, cât este vorba despre minunile care se înfățișează aievea: albastrul cerului în contrast cu verdele pământului, îmbinate în mii de noi nuanțe reflectate în mulți.

Traseul turistic ce aduce laolaltă Muntenia și Transilvania este deschis pentru vizitatori între lunile iunie și octombrie și prezintă multiple zone în care te poți opri să admiri peisajul, să bei o cafea și să mănânci un sandwich, precum și un loc de campare celebru, care se bucură de o popularitate deosebită în rândul pasionaților de camping: Bâlea Lac.

Offcamping Zărnești – Plaiul Foii

Offcamping Zarnesti Romania

Dacă îți dorești o vacanță în care să poți admira natura, dar să ai și parte de aventură organizată, atunci trebuie să treci pe lista ta județul Brașov. Aproape oriunde ai merge aici vei găsi câte o activitate interesantă de făcut: de la parcuri de aventură la peșteri milenare, toate au rolul de a-ți da acea doză de adrenalină după care probabil că tânjești atât de mult.

Totuși, un loc deosebit din Brașov în care te poți opri peste noapte este offcamping-ul Plaiul Foii din Zărnești. Aici vei avea parte de cea mai odihnitoare și revigorantă cazare, într-un aer atât de curat și sub un cer plin de stele, cum sigur nu ai mai avut ocazia să experimentezi poate din copilărie.

Lacul Roșu – Harghita

Camping autorulote Lacul Rosu

La poalele muntelui Hășmașu Mare, aproape de Cheile Bicazului, poți face o oprire să admiri celebrul lac de baraj natural din România: lacul Roșu. 

Astfel, dacă te gândești să pleci în vacanta cu rulota, nu poți rata această locație, mai ales dacă obiectivul tău este de a vizita cât mai multe atracții turistice și a descoperi vestigii ale strămoșilor noștri.  

De aici, pe lângă celebrul Lac Roșu poți vizita Cheile Bicazului, Lacul Sfânta Ana, Dealul Melcului (o rezervație naturală geologică, știută pentru faptul că reprezintă cea mai mare ocurență de aragonit din România), Castelul Lazar, Cheile Verginișului și nu numai.

Transalpina – Obârșia Lotrului

In vacanta cu autorulota Transalpina Valcea

Un alt drum de renume internațional este Transalpina. Peisaje ce te lasă fără suflu, aer curat și multă voie bună. Asta poți găsi, pe scurt, în zonă. 

Și, după ce ai condus și te-ai încărcat cu imagini de vis, cu siguranță vei vrea să te oprești să asimilezi tot ce ai văzut. Cea mai renumită zonă de campare de pe traseu este Obârșia Lotrului din județul Vâlcea. 

De asemenea, dacă ești în căutare de zone de off camping din Romania, află că județul Vâlcea este extrem de ofertant în acest sens.

Sfântu Gheorghe – Delta Dunării

Vacanta cu autorulota in Delta Dunarii

Și pentru că vorbim despre campinguri rulote din Romania, nu ne putem opri numai la munți. Da, este adevărat că ne putem mândri cu un lanț muntos spectaculos și cu o bogăție naturală de invidiat, însă România nu are numai atât de oferit. 

Pentru pasionații de pescuit, pentru cei ce vor mai puțin să conducă și mai mult să se bucure de un moment de relaxare în natură, zona Deltei Dunării este cu siguranță o alegere potrivită!

La numai 2 km de Marea Neagră, campingul din Sfântul Gheorghe aduce o experiență unică, în care natura sălbatică formează poate cele mai pitorești peisaje.

Venus – Marea Neagră

Camping Mare Romania

Din Deltă și până la mare este doar un pas! Sigur că pe litoral vei găsi o mulțime de locuri de campare, însă dacă vei face un sondaj printre pasionații de camping vei descoperi că în Venus ai cele mai bune campinguri autorulote

Pentru cei ce se bucură sincer de un răsărit în mare și vor să stea departe de aglomerație și de zgomot, aceasta reprezintă o locație perfectă!

Clisura Dunării

Calatoria cu autorulota, locatii de campare Dunare

Și pentru a încheia într-un stil magic, a șaptea destinație propusă pentru calatoria cu rulota este Clisura (sau Defileul) Dunării. În sudul Banatului, la granița cu vecinii noștri Sârbi, această zonă este extrem de spectaculoasă din punct de vedere geografică. Mai mult decât atât, ea prezintă și o importanță deosebită din punct de vedere al biodiversității. 

Așadar, dacă ești pasionat de rezervații naturale, Parcul Natural Porțile de Fier va fi o locație pe care cu siguranță nu vei vrea să o ratezi.

Locatii de campare autorulota in Romania

Într-o țară precum România este foarte greu să realizezi un top al locurilor de campat cu autorulota sau cortul, pentru că avem atât de multe opțiuni încât este imposibil să le acoperi pe toate, oricât de mult ai vrea. În plus, preferințele sunt atât de personale încât sunt discutabile. 

Totuși, ce nu este discutabil este faptul că o vacanta cu autorulota reprezintă o experiență unică, potrivită oricui. Chiar și cel mai pretențios călător, dacă știe să aleagă cu stil o autorulota de inchiriat categorie premium – cum este cea pe care ți-o putem pune noi la dispoziție – cu siguranță va renunța la toate preconcepțiile pe care le-a avut vreodată cu privire la vacanțele în natură și va alege să repete experiența!

Dar nu ne crede pe cuvânt! Dacă ți-a fost stârnită curiozitatea, intră AICI și rezervă tu însuți o autorulotă și pregătește-te să ai cea mai frumoasă vacanță de până acum!

Distribuie:

Facebook
Email
Pinterest
WhatsApp

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cuprins

Articole asemănătoare

Ia-ți VOUCHERUL de 10% reducere!